Известие

Collapse
No announcement yet.

Взаимозаменяеми части на 155 с други модели и марки.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
    Я и аз да споделя нещо, надявам се полезно.
    След много ходене по мъките се наложи да сменя електродвигателя на чистачките. Моя нещо въртеше прекалено бързо и прескачаше всички капки по стъклото, та накратко монтирх си моторче от ЮГО 45 с малко фантазия относно електрониката и всичко заспа. Предполагам че от всички модели ВАЗ също става.

П.С. Търса вариант за замяна на шарнирите на носачите. Не е нормално заради разбити шарнири да се дават ненормални пари /от порядъка на 10% от цената на колата/ за "нови" носачи на които самата отливка е практически вечна. За справка на ГОЛФ 2 шарнира е 6 лева.
    Можеш с полиуретанов рециклаж, но трябва да си на трупчета, докато ти ги направят.
    Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
      Можеш с полиуретанов рециклаж, но трябва да си на трупчета, докато ти ги направят.
      Трупчета имам, и това не е проблем, а и жълтия фолксваген е перфектен за каране през зимата, така че алфата през зимата не ми трябва.
      Alfa 155 2.0TS 8V '93
      sigpic
      VW LADAVAGEN '81
      CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Термовключвателя на 155 8V за перката на радиатора на двигателя става от VW Голф 2. Цената му е около 12 лв. За предпочитане е пред далеч по-лошите ментета на пазара и разбира се - много по-евтин.
        Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

А сервото на 155 с какво е заменимо.
          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
            А сервото на 155 с какво е заменимо.
            Не съм много сигурен,но мисля,че от Типо ще стане
            Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

Comment

Май и от 164 става и от 145/6
              Alfa 155 1.7,1.8 ex
              Alfa 166 2.4 3 ex
              155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от kendo Покажи съобщение
                Не съм много сигурен,но мисля,че от Типо ще стане
                Със сигурност става, но е доста по-малко от това на 155-ца\поне от Типо 1.6\.
                75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Гледам една Алфа като моята 1.7тс 115к.с.94 година всичко еднакво,обаче сервото на спирачките по малко от моето,някой знае ли дали ще стане като е по малко от моето на големина.

Comment

носачи 155/145

Здравейте колеги.До колкото разбрах предните носачи за 155/145 са еднакви с на фиат типо някой знае ли да е ли етака всъщност.

Comment

Първоначално публикувано от mitaka721 Покажи съобщение
                      Здравейте колеги.До колкото разбрах предните носачи за 155/145 са еднакви с на фиат типо някой знае ли да е ли етака всъщност.
                      Не е така. На типо\темпра са по-къси от на 155.
                      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

155

Аз сложих серво от Фиат Браво , Брава , Марея от 1800 куб.см. Наистина е по-малко но вече трета година го карам без проблем . Успех !

---------- Post added at 10:44 ---------- Previous post was at 10:42 ----------

П.П. Алфата ми е 1.8 8клапана , 1995год.
                        PB 4044 ХН

Comment

Първоначално публикувано от mitaka721 Покажи съобщение
                          Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                          Не е така. На типо\темпра са по-къси от на 155.
                          Чак сега видях въпроса,но се включвам заради инфото - предните носачи на 145/146/155 са същите като на Фиат Браво/Брава. Поне аз съм с такива и нямам проблеми.
                          ...
                          155 1,6 TS 16V `96
                          166 2,4 JTD `99
                          147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                            Чак сега видях въпроса,но се включвам заради инфото - предните носачи на 145/146/155 са същите като на Фиат Браво/Брава. Поне аз съм с такива и нямам проблеми.
                            Има 2 модела носачи за Браво/а къси и дълги. Дългите са като на 145/6, 155, GTV. Късите на стават
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Дължината на тръбките е малко по-различна при по-тумбестото серво и по-малкото

Comment

А салона от 145/6 дали ще стани на 155-ца без да се налага преправяне ?
                                Колкото повече набира,толкова повече набира

Comment

Working...
                                X